~Sambil Mencari Hadiah Untuk Yang Tersayang,Blogger Juga Boleh Tambah Pendapatan - Jom Join !

~Terbaru Dari Ummi~

Wednesday, August 19, 2009

Home » , » Hadiah untuk suami ^_^

Hadiah untuk suami ^_^


Salam sayang semua...Alhamdulillah beberapa hari lepas genaplah 3 tahun usia perkahwinan kami..suka duka dalam perkahwinan sudah menjadi rencah dalam hidup setiap pasangan termasuk kami.Macam bait2 lagu Allahyarham Tan Sri P.Ramlee...(petikan dari 3Abdul)...saya sangat suka^_^




Sedangkan lidah..lagi tergigit

Apa pula..suami isteri

Buang yang keruh ambil yang jernih

Baru teguh..peribadi




Sepanjang ulangtahun perkahwinan,kami tak lah buat majlis yang grand2.Yang kami mampu cuma sekadar makan2 saja dan tukar2 hadiah.Awal2 dulu(2007) kami balik bercuti dMsia dan kami menyambutnya berdua saja di restoran kat kawasan rumah saya diJohor(Abdullah tak de lagi..hehe)(Masa tu tak reti nak bergambar bagi...huhu tak de gambar tanda kenangan..huhu)



Tahun lepas(2008) saya dalam berpantang(lepas brsalinkan Abdullah dan kebetulan dalam bulan puasa)jadi kami hanya bagi ucapan dan hadiah.Dan untuk tahun ni,(tahun ke3 ni keadaan saya sekarang yang semakin sarat)tak larat dah nak berjalan sangat..jadi abang sekadar beli makanan di restoran Arab di tempat kami ni,kek pun ada tapi saya tak dapat buat pun..huhu(mujur abang memahami).Kali ni kami menjamu makanan dari Restoran Cribawe(makanan ala Western)dan sedikit kek.(Nanti saya upload gambar sebab En.Blog busy memanjang -_-)




Oh ye,bila bercakap tentang hadiah pulak,pastinya menjadi perkara yang pening kepala kepada si isteri atau kaum hawa apabila tibanya ulang tahun perkahwinan sebab tak tahu apa hadiah yang perlu diberi kepada si suami sempena ulang tahun perkahwinan.





Mesti hadiah yang romantik dan sesuai kepada si suami yang akan dicari. Disini saya sharekan list beberapa perkara yang mungkin boleh menjadi pilihan si isteri kepada si suami merujuk kepada apa yang dah saya lihat dari keluarga kami.(tapi kalau suami nak cuba pun apa salahnya..hehe) Antara hadiah ulangtahun untuk suami yang boleh difikirkan :




*Barang-barang yang selalu suami pakai:


-dompet,belt,kasut,stoking,topi,talileher,jam,wallet,perfume,cincin,
handphone,
camera,handycam

-Kesimpulannya apa2 barang yang suami idamkan tapi tak mampu lagi nak beli..huhu


-Kalau ada duit bagi kereta sebijik pun boleh pasti suami bertambah sayang..hehe

kereta idaman abang Nissan cefiro A31^_^(bilalah dapat nak ku belikan ni!)
(kredit: Google)





*Barang yang selalu si suami pakai tapi jarang orang bagi:

-Underwear..^_^


(untuk lelaki pun ada jenama sendiri tau)

(kredit:Google)




*Hadiah yang bukan bentuk fizikal tapi boleh membuatkan suami ingat sampai bila-bila:


-Bawak suami pergi sama2 buat facial,spa dan sauna(perempuan pun jarang buat,lelaki lagilah..)



(Kredit:Google)



-Candle Light Dinner juga sesuatu yang boleh dilakukan tapi rasanya kalau buat candle light dinner dirumah sendiri dengan hidangan yang dimasak sendiri oleh isteri,rasanya si suami akan lagi menghargai dan bertamabah2 sayang ^_^


(Kredit:Google)


~Bila dapat suprise yang sangat istimewa dari isteri tersayang,biasanya suami akan cakap.....

“Abang tak kisah pasal hadiah ni semua asalkan Sayang cinta dan sayangkan abang sampai abang mati”



Sifat menghargai yang suami tunjukkan tu sebenarnya adalah apa yang lahir dari hati meraka yang tulus dan ikhlas..menyayangi dan menerima isteri tersayang seadanya...mengharapkan kasih sayang dan taat setia yang tak berbelah bagi dari isteri.




Walaumacamanpun,hakikatnya kalau dapat hadiah pastinya lelaki akan lagi suka dan gembira.



~Tapi alhamdulillah sepanjang 3tahun perkahwinan kami,walaupun hadiah yang saya berikan pada abang ada yang tak sampai RM20,tapi abang begitu sangat2 menghargai..sampaikan saya sangat2 terharu dibuatnya... ^_^


(Kredit:Google)

~Kata abang,Abdullah Syaakir dan bakal adiknya tulah hadiah paling bermakna dalam hidup abang..tak de tolok bandingannya...

29 comments:

ANIEMZ said...

akak.. menarik la pada hadiah yang selalu dipakai suami, tapi jarang diberikan sebagai hadiah ~ underwear.. hikhik..

Oke.. anniversary tahun depan beli underwear satu dozen.. haha..

[-suziey-] said...

hoohooh.so sweet last wish from ur hubby..hehhee..mmg la pening btol nk pikior hadiah..kalko plak hadiah underware tu..ekekek:D

ummuabdullahsyaakir said...

To ANIEMZ :

Ekeke terbukti dah selalu dibaut mak akk-hadiahkan abah akk underwear-tapi mcm2 jenamalah..

ummuabdullahsyaakir said...

To [-suziey-] :


Awal2 kawin dulu mmg fikir hal ni Suziey tapi bila dh lama2,cuba buat mcm biasa je-tapi stay xlupa nk bagi hadiah..

Hehe yg underwear tu mnmpk menarik,kan?Mmg jaranglah org nak beri..hehe tapi mak saya bagi utk abah smpena anivseri ^_^

yatie chomeyl said...

bagus ni, mmg skrg tgh pening nk cari hadiah utk 1st annivessary kitorg...yg jatuh pada 20hb 8 ni bersamaan 1 ramadhan..huuuhuhu.. thanks 4 sharing Ummu AS :)

LoVEaQshA said...

salam...
wah umh br yer sempena raya ke smpna smbt org br??kuikuikui

wah romantic gitew yer~!
sy sukala ngn cr khidupan awk sefmly~!
bilala kita dpt bjmp kn???
nti lau awk blik M'sia jgn lupa koling sy yer sb sy menaruh 100% hrpn utk jmp awk sefmly!~

Jg kesihatan yer, selamat menyambut Ramadhan dn selamat ulangtahun yg ke3...

'atiqah said...

salam.akak, betul tu.pening pkr ape yang sesuai sbg hadiah untuk suami.bkn untuk suami je, tapi kalau nk bg hadiah kpd lelaki, scr am nya, blh jd mati kutu =p nsb baik ade entri nih. blh share n aplikasi..tq! =)

aisyahumaira said...

slm kak..
hepi anniversary..

mem susah nk pilih hadiah utk suami kita. Mcm sy, addicted bg kad, xkira ms (ktorg kawen ms sy 3rd yr, duit xde sgt..), asal nmpak kad cantik, terus beli @ kdg2 buat kad sndirik.. Hasilnye..suami makin syg..^_^

nza said...

nilai xpnting..yg pnting kasi syg n ingatan.....

mamalieyna said...

*waaa nak kasi kete ke adiah tuk dia...wuwu...tak mampu eden..pengsan dia kalau saya wat surprise cenggitu..ihiks..
*pepun ye la, yg penting utk si suami ni..ingatan dan kasih sayang..dan anak2 yg kita lahirkan adalah lebih dr segalanya..tp kalo dpt adiah lg best la die..!

Farah said...

cewaah tgh mood romantik la ni hehehe..tahniah!! dah 3 thn dan dah nak ade 2 org anak..achievement yg sangat membanggakan!

PadNani~~{@ said...

Salam Ummuabdullah,

Selamat Ulangtahun Perkahwinan yang Ke 3:)
Moga makin hari..makin sayang insyaAllah

Emm..pastinya anak2 dan isteri itu adalah anugerah terindah para suami kan:) Sejuknya lah dgr bila hubby ckp mcm tu kan..

salam peluk cium dari Hafiy dan ummi^^

ummuabdullahsyaakir said...

To yatie chomeyl :


Wahh esok ke aniveserinya?Emm msti tgh plan suprise utk hubby yatie ni..hehe^_^

ummuabdullahsyaakir said...

To LoVEaQshA :

Wasalam zura...ekeke rumh sama je zura cuma kita tukar cat sikt..hehe cat murah2

je.Bolehlah kot cover utk 2 2 skli..ekeke

Emm tu lah..nnt bila kita dh abis study nnt kita caling2 eh...don't worry..kita mmg nak

kenal sgt dgn awk pun..eem slalu jer mmbayangkan^_^

Ok you to dear...take care too...salam Ramadhan juga ^_^

ummuabdullahsyaakir said...

To 'atiqah :

Wasalam 'atiqah,hehe betul tu dik...mula2 dulu akk mcm tu juga tapi skrg baru tau n

xterlalu fikir sgt sbb suami jenis tak kisah,yg pntg layanan dari kita..hehe

ummuabdullahsyaakir said...

To aisyahumaira :

Wasalam aisyahumaira:

Terima kasih dgn ucapannya ye ^_^

Wahhbagi kad ye...,pun bagus..lagi2 klu buat sndri..hehe pnuh sentimntal value(msa sekolah

dlu pun suka sgt buat kad wish sndri),tapi sejak dah ada ank ni eem klu ada duit beli je

apa2..wlpn murah tapi ingtn tu pnting,kn?

ummuabdullahsyaakir said...

To nza :


Betul tu..lagi2 ingtn yg tulus dari hati(semua sebab syg^_^)

ummuabdullahsyaakir said...

To mamalieyna :

Hehe tu lah mama...rsa hati nak mmberi tapi sedar dri tak mampu..doakan je moga suami murah

rezeki n dapt kereta idamannya tu..heeh

Emm betul2 tu mama,lelaki tak pandai berikn eksperasi mcm perempuan,diorg cuma simpn dalam

hati..

ummuabdullahsyaakir said...

To Farah :


Hehe lps ni nak kena plan rumhtgga betul2 lah Farah...makin byk ank makin byk

tnggjwb...huhu

ummuabdullahsyaakir said...

To PadNani~~{@ :

Wasalam Nani,Thanks dear dgn ucapn n doanya ^_^

Hehe btul tu Nani,biasanya klu suami cakp mcm ni mmg tak kisah sgt dgn hadiah,yg pnting

layanan kita pda dia n ank2 pn dah cukup

tapi klu ada hadiah lagi mmbuak2 sygnya..hehe

Salam syg dari kami juga dear...kiss utk Hafiy yg tomey itu

zieha said...

salam mama syakir;

hehehe sungguh romantis u olls..i like:)Bagi k.zieha hadiah itu hanya sampingan utk mengembirakan insan tersayang..yang penting ialah KEIKHLASAN suami sepanjang hidup bersamanya,,tak perlu hadiah mahal2 menggunung ..cuba renung apa KEBAIKAN suami pd isteri..JENG.JENG...
maniskan hidup ini bersama suami dan anak2..
salam ramadhan dan berposa dari kami dikejauhanss...jumpe laiee:)

CuTeMiUt78 said...

eemm....betul..betul..betul.. akak sokong sgt..
cam hubby akak kan.. dia tak kisah pun klu akak tak beri apa2 hadiah.. yg penting kasih sayang akak pada dia tak berbelah bagi. tu yg amat dihargai..

Ummi Salsabila said...

UAS,

sukela entry ni.sweet n klako pun ade ( yg bab underwear tu.kekekek..)pun xpenah bg hubby hadiah tu..

samalah hubby kite.die xpenah kesah.org laki xmcm org pompaun kot.xpk bnde remeh2 ni.hehe

tapi asalkan ade tande penghargaan pun die dah gembire kan.:)

kakyong said...

uAS,
spjg kahwin 4 tahun.. x penah lagi bg hadiah kat suami.. i mean yg kena beli lah.. takat masak kat rumah anak-beranak jer.. this year ade lah beli kek sebiji.. tu pun sbb dah ade anak2 utk memeriahkan...

idea spender tu bagus juga kan.. ;)

Yan said...

errmm penah jugakla bg surprise kat hubby ms b'day dia... watkan pulut kuning.. sebab dia tau kite tak reti wat.. tp kite usaha jugakla buat... sedap tak sedap.. selalu dia kata sedap aje..

ade sekali tu bagi surprise baju raya.. tp lupe ah time tu sempena ape.. mmg terkejut giler ah dia time tu... tp awal2 kite mmg terpaksa tipu dia.. tipu pasal nak wat surprised..

ummuabdullahsyaakir said...

To zieha ;

Wasalam kak,

eem stiap suami isteri msti ada kenagan msing2..

Alhmdulillah saya syukur dapt suami yg punya pakej lengkap sbgai suami n mmg tak kish ttg material ni tp kita sbgai isteri sedaya mana pn cuba juga nk gmbirakn hati psgn kita kn kak?


Salm syg dari kejauhan ^_^

ummuabdullahsyaakir said...

To CuTeMiUt78 ;

Me too...hehe rsa bahagia kn kak?

ummuabdullahsyaakir said...

To Ummi Salsabila ;


us,hehe lps ni blh bgi present underwaer utk suami..msti akn jadi kngn paling indah pda haubby US nnt...hehe

tp kita sbgai isteri sedaya mana pn cuba juga nk gmbirakn hati psgn kita kn dear/

ummuabdullahsyaakir said...

To kakyong ;


Kak Yong,eem baguslah mcm tu kak yong,suami kak yong jenis tak kisah..eem air tgn kak yong tu yg buat en Ayah makin syg kak yong lagi

~Lagi Yang Menarik~

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin